Aperitiv sau gustare, aceste cornuleţe cu carne de vită sunt un adevărat deliciu pentru oricine.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat
550 g făină
7 g drojdie uscată
1 linguriţă sare
50 g zahăr
250 ml lapte rece
50 g unt
1 gălbenuş, pentru uns

Pentru împachetare aluat
250 g unt

Pentru umplutură
350 g carne tocată de vită
sare
piper

Mod de preparare

Combini într-un castron mare făina cernută în prealabil, laptele rece, maiaua din drojdie, sarea, zahărul şi untul tăiat cubuleţe. Amesteci pentru început cu o lingură, apoi frămânţi cu mâna până obţii un aluat omogen. Pui aluatul la frigider o oră.
pasul 1

Întinzi aluatul în foaie, tai untul felii potrivit de subţiri şi-l împachetezi în patru.
pasul 2

Întinzi aluatul din nou cu sucitorul într-o foaie de trei ori mai lungă decât cea iniţială. Împachetezi aluatul în patru şi-l întinzi iar cu sucitorul. Pui aluatul la frigider 30 de minute. Repeţi operaţiunea de 4-5 ori.
pasul 3

Scoţi aluatul de la frigider, îl întinzi în foaie de formă dreptunghiulară de aproximativ 10 mm grosime, îl tai pe din două, apoi în triunghiuri. La baza fiecărui triunghi pui câte o lingură cu carne de vită condimentată în prealabil cu sare şi piper, după gust, şi rulezi către vârf. Aşezi cornuleţele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la frigider pentru încă 30 de minute. Scoţi tava de la frigider, ungi cu gălbenuş cornuleţele şi le coci timp de 20-25 de minute. Le serveşti calde, dar sunt excelente şi reci.
pasul 4

foto: profimedia

Loading...