Cozonac pufos cu stafide

cozonac cu stafide jpeg

Pentru pofticioşi şi pentru fanii declaraţi ai cozonacului, am pregătit o reţetă delicioasă de cozonac cu stafide. Trebuie să o încerci şi tu!

Ingrediente

175 g stafide 100 ml rom 500 g făină 100 ml lapte 5 g drojdie uscată 100 g zahăr 200 g unt 50 g migdale 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie

Mod de preparare

Laşi stafidele în rom 30 de minute. Separat, amesteci laptele călduţ cu 50 g de făină, zahărul şi drojdia. Laşi compoziţia deoparte la loc cald, 40 de minute, apoi adaugi în ea 150 g de unt topit, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi restul de făină.

Frămânţi aluatul împreună cu stafidele şi îl împarţi în trei bile, formezi 3 suluri pe care le împleteşti, iar cozonacul obţinut îl pui într-o tavă tapetată. Îl ungi cu restul de unt, presari migdalele şi-l dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute.

Cel mai pufos cozonac italian cu stafide

Cel mai pufos cozonac italian cu stafide

Cozonac cu nuci şi mere

Cozonac cu nuci şi mere

Cozonac cu stafide, nuci şi rom. Reţetă alsaciană

Cozonac cu stafide, nuci şi rom. Reţetă alsaciană