Financier

1 shutterstock 1951558270 jpg jpeg

Un desert clasic francez: e mai mult decât un simplu chec, e absolut delicios şi rafinat!

Ingrediente

140 g făină de migdale

180 g zahăr pudră

40 g făină

1 praf de sare

4 albuşuri mari

75 g unt

Topeşti untul la foc mic şi îl ţii pe foc până capătă o culoare aurie şi un miros de nuci. Îl dai deoparte.

Într-un castron mediu, combini făina de migdale, zahărul pudră, făina şi sarea. Torni albuşurile la temperatura camerei şi amesteci, apoi încorporezi untul răcorit.

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC. Torni compoziţia în forme de minichecuri sau de brioşe, tapetate cu hârtie de copt. Coci 13-15 minute, în funcţie de mărimea formei, până ce prăjiturile devin aurii. Le laşi să se răcească în forme, apoi le scoţi şi le serveşti simple sau alături de fructe proaspete.

FOTO Shutterstock