FOTO Pacheţele cu ciuperci şi ceapă

Pastry Rolls with Mushrooms (step by step) jpeg

Le poţi servi pe post de aperitiv sau gustare, atât reci cât şi călduţe şi, fie vorba între noi, merg de minune cu un pahar de bere! Se prepară extrem de repede şi te pot salva ori de câte ori eşti luată prin surprindere de musafiri neanunţaţi.

Ingrediente

350 g ciuperci (mai multe soiuri) 1 ceapă mică 1 căţel usturoi 1 legătură ceapă verde 3-4 linguri vin alb 1 lingură smântână pentru gătit aluat de plăcintă sare piper făină ulei 1 gălbenuş

Mod de preparare

Pasul 1

Speli şi tai ciupercile şi ceapa. Căleşti ceapa la foc mic. Când s-a înmuiat, pui ciupercile şi usturoiul, ţinând câteva minute. Stingi cu vin şi aştepţi să se evapore. Adaugi smântâna, potriveşti de sare şi piper şi laşi la foc mic până scade. Spre final pui ceapa verde, tăiată subţire, şi amesteci.

image

Pasul 2

Pe o planşetă dată cu făină, întinzi uşor aluatul de plăcintă, dezgheţat, şi apoi tai cu grijă foaia în 4 dreptunghiuri.

image

Pasul 3

Aşezi în tava de cuptor dreptunghiurile şi pui în centrul fiecăruia câte o lingură din compoziţia de ciuperci.

image

Pasul 4

Împachetezi şi ungi cu gălbenuş, apoi dai la cuptor, până se rumenesc frumos. Le poţi servi cu un pic de sos de soia alături.

image

sursa foto: Profimedia