Găluşte din cartofi cu bacon

1 shutterstock 413917597 jpg jpeg

Găluştele din cartofi, cu diverse umpluturi, sunt specifice bucătăriei germane şi sunt preparatul perfect în serile reci de toamnă.

Ingrediente

3 cartofi albi mari

100 g bacon

140 g făină albă

2 ouă

1 linguriţă unt

½ linguriţă nucşoară măcinată

sare

Fierbi cartofii în coajă 25-30 de minute sau până se înmoaie, apoi îi laşi la răcit. Între timp, topeşti untul şi sotezi baconul tăiat cubuleţe câteva minute la foc mic, până capătă o culoare aurie. Îl dai deoparte. Descojeşti cartofii, îi transferi într-un bol şi îi pasezi. Adaugi făina, ouăle, piperul, nucşoara, sare, după gust şi amesteci până la omogenizare. Cu palmele umede, formezi găluştele şi pui în mijlocul fiecăreia câte o linguriţă de bacon.

Le transferi într-un vas cu apă clocotită şi laşi să fiarbă, sub capac 6-7 minute. Serveşti găluştele de cartofi calde, alături de sosul preferat, şi le decorezi cu pătrunjel proaspăt.

FOTO Shutterstock