Găluştile cu gem de prune aduc aminte de copilărie. Bune şi săţioase, acestea sunt un desert foarte gustos, dar mai ales un desert sănătos. Nu ai nevoie de prea mult timp în bucătărie, se prepară uşor şi rapid, aşa că trebuie să te apuci de treabă numaidecât.

Iată ingredientele necesare pentru Găluşti cu gem de prune:

- 5 cartofi mari

- 2 ouă

- 200 de grame de făină

- gem de prune

- pesmet

- ulei

- sare

Cum prepari Găluşti cu gem de prune?

Cartofii se pun în apă rece şi se lasă la fiert cu tot cu coajă. Înainte de a-i pune la fiert, trebuie spălaţi bine. După ce s-au fiert, se curăţă  de coajă, se lasă la răcit complet şi se dau prin maşina de tocat. Dacă vrei să decojeşti cartofii mai bine, spală-i bine în apă rece, apoi lasă-i puţin la răcit şi decojeşte mai uşor. Apoi, pune sarea, ouăle, făina şi frământă bine aluatul.

Se formează găluştile punând gem de prune la mijloc. Când sunt gata, se pun pun într-o oală cu apă clocotită, la foc potrivit. Se lasă acolo la fiert şi când se ridică la suprafaţă se scot din oală. Într-o tigaie se pune ulei şi pesmet, se lasă la călit puţin, apoi se tăvălesc găluştile stoarse prin el.

Găluştile date prin pesmet se pun într-o tavă şi se mai dau la cuptor 30 de minute. Se scot şi se consumă cu puţin zahăr pe ele. Cine doreşte, poate pune şi puţină scorţişoară, dă un gust foarte plăcut găluştilor. Simplu şi rapid. Poftă bună!

Aceste găluşte delicioase se pot face şi de post. În loc de ouă, se poate pune fără probleme o lingură de griş şi 50 de ml de ulei. Se frământă la fel aluatul şi se pregătesc găluştile la fel de gustoase. Cine are prune congelate, poate face găluşti cu prune proaspete. Sunt bune şi cu gem. Gemul ar trebui să fie mai tare. Sunt la fel de gustoase şi cu prune sau caise din compot sau alte fructe congelate. De altfel, cui îi plac nucile, poate tăvăli găluştile şi prin nucă măcinată cu scorţişoară.

Loading...
Evaluează articolul