Ghiveci de vară cu legume

ghiveci de vara cu legume jpeg

Pentru aceste zile călduroase un ghiveci de legume este binevenit!

Ce ai nevoie

4 dovlecei potriviţi ca mărime 1 vânătă lunguiaţă 2 ardei graşi (galben şi roşu) 1 bulb mic de ţelină 1 ceapă mare 3 roşii mari bine coapte 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură busuioc proaspăt tocat 1 fir de rozmarin verde 1 foaie de dafin sare piper

Cum se prepară

Se taie vânăta cuburi, se sărează şi se lasă la scurs pe un grătar. Se clătesc cu apă rece şi se pun între două planşete înclinate să se scurgă bine. Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie cuburi. Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei bine încins până se înmoaie. Se adaugă usturoiul zdrobit, foaia de dafin, rozmarinul şi se lasă pe foc circa un minut. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cubuleţe şi se fierb până se înmoaie roşiile, apoi se ia tigaia de pe foc. Se aşază vinetele, dovleceii, ardeii şi ţelina tăiate bucăţi într-o cratiţă mare. Se toarnă peste ele amestecul de roşii şi condimente. Se potriveşte gustul de sare, piper şi se pune la cuptor pentru circa 20 de minute. Se serveşte cald sau rece, presărat cu busuioc şi garnisit cu o crenguţă de rozmarin verde.