Gogoşi pufoase răsucite

gogosi rasucite jpeg

Cine nu iubeşte gogoşile? Dulci, pufoase, simple sau cu diverse umpluturi, sunt desertul ideal în orice perioadă.

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a face gogoşi răsucite: 450 g făină 2 linguri unt 1 pliculeţ drojdie uscată 2 linguri zahăr 250 ml lapte 1 ou un praf sare Topeşte untul şi combină-l cu laptele, sarea şi zahărul. Adaugă drojdia şi oul, amestecă şi lasă deoparte pentru 5-10 minute. Combină ingredientele lichide cu făina şi frământă până când obţii un aluat fîn şi nelipicios. Lasă aluatul la crescut pentru minim o oră, până când se dublează compoziţia. Odată crescut, frământă bine aluatul din nou şi lasă-l la crescut iar pentru o oră. După ce aluatul a crescut a doua oară, frământă-l din nou şi împarte-l în 16 bucăţi. Rulează fiecare bucată pe blat, folosind palmele, până se alungesc încât să măsoare 15-20 cm. Ţinând de un capăt, răsuceşte celelalt capăt că pe o sfoară. Ridică fiecare bucată de aluat astfel alungită din centru şi răsuceşte cele două segmente cât mai bine, lipindu-le la capăt. Lasă gogoşile răsucite la crescut pentru 30 de minute, iar la jumătatea intervalului roteşte-le pe partea opusă, încât să crească uniform. Prăjeşte gogoşile răsucite în ulei încins, la foc mic-mediu, până când se rumenesc bine pe toate părţile. Scurge-le şi scoate-le într-un amestec de zahăr pudra sau zahăr fîn, combinat cu scorţişoară după gust.

Sursa: retetepractice.

retetepractice.