Gulii umplute

1 captura de ecran din 2019 08 02 la 14 59 53 png png

Cu o savoare aparte, preparatele cu legume sunt alegerea perfectă când vrei să faci mâncăruri ușoare și delicioase în amestecuri inedite. Te sfătuiesc să combini cu mult curaj arome, gusturi și texturi, pentru că rezultatul este fabulos. Ideile culinare cu care vin în întâmpinarea ta au cea mai importantă calitate: sunt sănătoase!

Ingrediente: 

4 gulii

300 g ciuperci

3 morcovi

2 cepe

căței usturoi

1-2 linguri ulei

sare

piper

Mod de preparare: 

Speli sub jet de apă guliile și le fierbi în apă cu sare 10 minute. Le lași la răcit, le tai un căpăcel și le scobești cu grijă ca să nu le rupi. Păstrezi miezul. Le așezi cu gura în jos pe un grătar sau pe șervețele absorbante. Separat, încingi uleiul și călești ceapa până devine sticloasă, apoi pui usturoiul mărunţit , amesteci și adaugi morcovii făcuți cubulețe, ciupercile tăiate și miezul de la gulii. Potrivești gustul de sare și piper. Le ții pe foc, amestecând constant, până când scade zeama lăsată. Le lași la răcit.

Umpli guliile cu legumele, le așezi într-o tavă unsă și le dai la cuptorul încins în prealabil 10-15 minute.