Gustare crocantă din năut - Reţetă de post

Gustare crocanta din naut jpeg

Vrei o gustare sănătoasă şi crocantă? Încearcă aceste boabe de năut prăjite. Dulci şi picante în acelaşi timp, îţi vor potoli foamea în intervalul dintre mesele principale, chiar şi atunci când ţii post.

Gustare crocantă de post din năut – Ingrediente

2 conserve de năut (a câte 425 g) 1 lingură ulei de măsline ½ linguriţă usturoi granulat şi sărat ¼ linguriţă boia de ardei iute ¼ linguriţă chimion ¼ linguriţă sare ¼ linguriţă piper negru măcinat 1 praf de piper roşu 1-2 linguri zahăr brun

Gustare crocantă de post din năut – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Speli şi scurgi boabele de năut şi le laşi să se scurgă pe prosoape absorbante de hârtie.

Răstorni năutul pe o tavă de copt unsă cu ulei şi îl dai la cuptor 10 minute. Scoţi tava din cuptor o scuturi puţin şi o dai încă 10 minute la cuptor.

Între timp, combini condimentele şi zahărul brun într-un castron mic. Scoţi năutul din cuptor şi îl stropeşti cu uleiul de măsline. Presari amestecul de condimente şi agiţi din nou tava, ca să se acopere boabele în mod uniform.

O introduci din nou la cuptor şi ţii năutul 10-15 minute, până vezi că boabele s-au rumenit şi au devenit crocante.

Sursa + foto: www.letsdishrecipes.com

www.letsdishrecipes.com