Îngheţată cu negresă

negresa bun jpeg

Acest desert 2 în 1 te răcoreşte şi-ţi potoleşte pofta de dulce. Iată cum se prepară!

Ingrediente:

Pentru negresă: 400 g ciocolată menaj, 100 g unt, 100 g făină, 200 g zahăr, 3 ouă, ½ linguriţă praf de copt, un vârf de cuţit de sare, câteva picături esenţă vanilie

Pentru îngheţată: 3 ouă, 100 g fistic nesărat, 80 g zahăr, 1 linguriţă coajă rasă, lămâie, 80 ml zeamă lămâie, 1 cutie frişcă lichidă, 1 fiolă esenţă fistic

Pentru sos: 1 cană smântână pentru frişcă, 350 g ciocolată menaj

Pentru decor: fructe de sezon

Număr porţii: 2 Timp de preparare: 90 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Pentru negresă topeşti la bain-marie ciocolata cu untul, amestecând uşor. Baţi ouăle cu zahărul, adaugi ciocolata topită, făina amestecată cu praful de copt, sarea şi esenţa de vanilie. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată. Tava trebuie să fie suficient de mare pentru ca grosimea compoziţiei să fie de 1 cm şi astfel să se coacă uniform. Coci prăjitura aproximativ 40 minute.

Pentru îngheţată baţi gălbenuşurile cu zahărul la bain-marie. Albuşurile le baţi cu sare până devin o spumă tare. După ce se îngroaşă gălbenuşurile şi devin ca o cremă, le scoţi din bain-marie, amesteci în continuare până se răcesc puţin, adaugi fisticul măcinat, coaja şi sucul de lămâie, esenţa de fistic, albuşurile bătute spumă şi frişca bătută. Pui compoziţia într-o formă şi o laşi în congelator câteva ore.

Pentru sos încălzeşti smântâna pe bain-marie, adaugi ciocolata mărunţită, dai vasul deoparte şi amesteci energic până se omogenizează compoziţia. Serveşti în castronele, în care pui o lingură de îngheţată, apoi o felie de negresă, din nou îngheţată, torni sosul de ciocolată şi ornezi cu fructe de sezon.