Măsline pane

2 shutterstock 634931285 jpg jpeg

Un aperitiv rapid şi uşor, dar inedit şi plin de gust. Încearcă-l şi tu!

Ingrediente

300 g măsline verzi, umplute (cu migdale, gogoşar, anşoa etc.)

2 ouă

100 g făină

200 g pesmet

sare

piper

ulei, pentru prăjit

Pentru sos:

100 g maioneză

1 lingură zeamă lămâie

50 g iaurt grecesc

codiţe de ceapă verde, pentru decor

Baţi ouăle cu sare şi piper. Dai măslinele prin făină şi ou bătut, de două ori, iar la final le treci o singură dată prin pesmet. Le prăjeşti în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc, apoi le scoţi pe şerveţele de hârtie. 

Pentru sos, combini maioneza cu iaurtul şi cu zeama de lămâie. Serveşti măslinele calde, alături de sos, decorate cu codiţe de ceapă verde, tăiate mărunt.

FOTO Shutterstock