Muşchi de porc cu prosciutto la cuptor FOTO

muschi de porc cu prosciutto la cuptor jpeg

Venită din frumoasa ­Italie, prosciutto, această şuncă specială preparată după o reţetă secretă şi veche de sute de ani, a cucerit toate bucătăriile lumii. Există două tipuri: prosciutto crudo, preparată din carne de porc crudă, lăsată la uscat ­câteva luni, apoi afumată şi prosciutto cotto, care este preparat din carne fiartă, apoi uscată şi afumată. Nu lipseşte nici din alte preparate tradiţionale, cum ar fi salata cu rucola, pastele şi pizza. Dacă vrei ceva deosebit pentru mesele de sărbătoare, înfăşoară fmuşchiul de porc cu prosciutto la cuptor. Îi vei da un gust aromat, uşor afumat şi savuros.

Muşchi de porc cu prosciutto la cuptor - Ingrediente (5 porţii)

600 g muşchiuleţ de porc 100 g prosciutto sau bacon 1 vârf cuţit de piper măcinat 1 vârf cuţit de sare ulei 1 linguriţă pătrunjel verde tocat 2-3 ardei graşi verzi şi galbeni 1 ceapă mare 300 ml lapte 3 linguri făină 100 g brânză telemea grasă 1 căţel de usturoi 2 linguriţe de coniac

Muşchi de porc cu prosciutto la cuptor - Mod de preparare

Muşchiuleţul de porc se spală, se usucă cu prosoape absorbante şi se taie felii groase de 5 cm. Se bat ambele laturi uşor cu mâna.

image

Fiecare medalion se înveleşte în jur cu o felie de prosciutto sau bacon tăiate foarte subţiri şi se leagă cu aţă. Se condimentează cu ­sare şi piper, ­după gust.

image

Se spală ardeii graşi şi se curăţă de seminţe. Ceapa se curăţă şi taie julien împreună cu ardeii. Legumele se aşază pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei.

image

Medalioane se prăjesc pe toate părţile în puţin ulei încins, după care se aşază peste legumele din vas. Se desfac sforile şi se stropesc cu ulei.

image

Se toarnă o lingură de ulei într-o cratiţă, se adaugă făina, amestecând continuu. Se adaugă laptele, amestecând constant şi se lasă să fiarbă 5 minute.

image

Se adaugă coniacul, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt şi se mai lasă pe foc 5 minute. În final, se adaugă brânza rasă şi se lasă să se topească. Se toarnă sosul peste carne şi se introduce la cuptor pentru 20 de minute.

image