Muşchiuleţ de porc cu ciuperci în sos de vin

muschiulet de porc jpeg

Încearcă o reţetă gustoasă de muşchiuleţ de porc cu ciuperci, în sos de vin, care va fi apreciată de întreaga familie.

Ingrediente

500 g muşchiuleţ de porc 2 linguri ulei 3 linguri unt 2 cepe, tocate 2 caţei de usturoi, pisaţi 350 g ciuperci, feliate sare piper 1 lingură făină 120 ml vin roşu 230 ml supă de pui, strecurată 3 linguri smântână pătrunjel tocat, după gust

Mod de preparare

Tai carnea în felii potrivite. O condimentezi cu sare şi piper, după gust. Rumeneşti muşchiuleţul de porc într-o tigaie, în ulei încins şi 1 lingură de unt, 3-4 minute, pe fiecare parte. Transferi într-o farfurie şi acoperi cu folie de aluminiu.

Căleşti ceapa în restul de unt, aproximativ 1 minut, până capătă o culoare aurie, apoi amesteci cu usturoiul, încă 1 minut. Adaugi ciupercile în tigaie şi le căleşti cu restul ingredientelor în jur de 3 minute. Presari făina, amestecând vine, apoi torni vinul şi amesteci până se evaporă complet. Întorci carnea în tigaie şi o laşi pe foc până se întrepătrunde, 2-4 minute. Condimentezi, după gust. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa http://selfproclaimedfoodie.com