Un desert uşor în această vară pentru iubitorii de ciocolată. Şi cu ce ar merge cel mai bine o felie de negresă cu spumă de ciocolată? Evident, cu o cană de cafea caldă şi aromată.

Negresă cu spumă de ciocolată - Ingrediente

Pentru negrese

3/4 cană unt
1 1/2 cană zahăr
1 lingură esenţă de vanilie
2 ouă
3/4 cană făină
1/2 cană cacao
1/2 linguriţă sare

Pentru spuma de ciocolată

3/4 cană bezele în miniatură, din comerţ
120 g ciocolată, răzuită
1/4 cană lapte
1 cană smântână dulce

Negresă cu spumă de ciocolată - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Tapetezi sau pui o foaie de copt într-o tavă. Într-o cratiţă mare, topeşti untul. Dai focul mai încet şi adaugi zahprul. Laşi pe foc, amesteci mereu, timp de 2-3 minute. Dai la o parte de pe foc şi încorporezi şi esenţa de vanilie. Laşi deoparte 5 minute. Baţi şi încorporezi, unul câte unul ouăle. Adaugi făina, cacaua şi sarea. Amesteci bine.

Torni aluatul în tava preparată şi nivelezi. Laşi la copt 20-30 de minute, când marginile ar trebui să arate coapte, dar în mijlocul ar trebui să fie un pic moale. Lasă să se răcească.

Pentru spumă, încingi o tigaie şi topeşti bezelele, ciocolata şi laptele într-o cratită medie la foc mic, amestecând din când în când până devine o compoziţie omogenă. Laşi să se răcească.

Într-un vas separat, baţi smântâna bine. Încorporezi amestecul de ciocolată. Împrăştii în mod egal spuma peste aluatul de negresă. Laşi să se răcească 30 de minute şi serveşti.

sursa: http://www.ihearteating.com/

Negresă din albuşuri

Negresă cu nectarine

Tort cu mousse de ciocolată

Loading...