Ostropel de stavrid

ostropel de stavrid jpeg

Ca şi macroul, stavridul este foarte întâlnit în bucătăria românească, fiind şi un peşte accesibil ca preţ. Cumpără câţi peşti, mai măricei, cam în jur de un kilogram, şi prepară cel mai bun ostropel de stavrid, cu care îi vei răsăfăţa pe cei dragi.

Ostropel de stavrid - Ingrediente (4 porţii)

1 kg stavrid 300 ml pulpă de roşii (conservă) 3 căţei usturoi 1 ardei iute 2 linguri ulei 1 lingură făină tarhon uscat cimbru uscat sare piper 1 castravete verde pentru decor

Ostropel de stavrid - Cum se prepară

Peştele curăţat, spălat şi bine zvântat, se pudrează cu făină şi se prăjeşte uşor în ulei bine încins, la foc iute, fără a se rumeni prea tare. Se scoate din grăsime şi se păstrează cald.

În grăsimea rămasă, se rumenesc căţeii de usturoi zdrobiţi şi se adaugă ardeiul tăiat fin. După ce se înmoaie bine, se adaugă 200 ml apă caldă, ­peştele, pulpa de roşii tocată mărunt, tarhon, cimbru, sare şi piper, după gust, şi se ­pune cratiţa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la foc potrivit. Se decorează cu felii de castravete verde.