Continuăm să te răsfăţăm cu meniurile de colecţie ale chefului Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click!Poftă Bună!“, de la Prima TV, în fiecare sâmbătă de la ora 11.30. Pentru un aperitiv săţios şi extrem de sănătos, Andrei îţi propune această reţetă.

Ingrediente

4 foi de orez
1 sfert de morcov
1 ciupercă shiitake
1 sfert de castravete
1 crevete
1 lingură ulei susan sau floarea-soarelui
1 linguriţă sos de peşte
1 linguriţă sos de soia
chili dulce
wasabi
seminţe de susan

Mod de preparare

Pui uleiul la încins şi sotezi crevetele decorticat. Torni puţin sosul de peşte şi îl laşi 4-5 minute. Îl ţii la răcit, apoi îl tai în 4 feliuţe. Hidratezi foile de orez 10-15 minute, în apă călduţă.

Speli legumele bine. Sfertul de castravete îl cureţi de sâmburi şi îl tai bastonaşe. Morcovul îl speli, îl cureţi şi îl tai beţişoare. Hidratezi ciuperca şi o tai bastonaşe.

Aşezi pe fiecare foaie de orez câteva beţişoare din fiecare legumă, 1 feliuţă de crevete şi stropeşti, după gustul tău, cu sos de soia, chili dulce, apoi rulezi foia ca la sarmale.

Serveşti pacheţelele alături de wasabi şi presărate cu seminţe de susan.

Loading...