Pâine integrală cu făină de spelta

1 shutterstock 154526429 jpg jpeg

Pâinea noastră cea de toate zile ar putea avea în fiecare zi o altă variantă, dacă ţinem cont de diversitatea tipurilor de făină şi a ingredientelor care pot intra în componenţa ei. Avem o propunere deosebită, de pâine cu făină integrală de spelta.

Ingrediente

  • 300 g făină integrală de grâu spelta
  • 200 g făină albă (granulaţie 650)
  • 300 ml apă călduţă
  • 15 g drojdie proapătă
  • 1 linguriţă sare
  • făină albă pentru frământat

Amesteci cele două tipuri de făină, adaugi sarea, fărâmiţezi drojdia. Torni apa şi începi să amesteci. Frămânţi aluatul până devine elastic şi nu se mai lipeşte de mâini. Îl pui într-un castron curat, acoperi cu un prosop şi laşi la dospit 1 oră şi 30 de minute.

Răstorni aluatul pe masa de lucru presărată cu făină, îl împarţi în două şi modelezi două pâini rotunde. Le crestezi şi le pui într-o tavă tapetată. Le laşi să dospească din nou 20-30 de minute.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc frumos. 

FOTO: Shutterstock