Pastă de gogoşari cu ardei

pasta de gogosari cu ardei jpeg

Pieţele sunt pline de ardei şi gogoşari cărora le-ar sta bine într-o astfel de conservă.

Ingrediente

6 kg gogoşari 2 kg ardei capia 500 ml bulion 1 l ulei 1 linguriţă boia iute/dulce 1 kg ceapă sare grunjoasă

Mod de preparare

Speli bine gogoşarii şi-i coci în cuptor. Când sunt gata, îi pui într-un vas, îi sărezi şi-i acoperi cu o cârpă sau cu folie de aluminiu, ca să li se înmoaie coaja. După câteva minute îi cureţi. Coci şi ardeii capia, îi cureţi, îi dai prin maşina de tocat împreună cu gogoşarii şi îi aşezi într-o oală încăpătoare. Speli, cureţi şi toci mărunt ceapa şi o căleşti în ulei, adaugi bulionul, boiaua şi sare după gust. Când este gata, o adaugi peste ardei, amesteci bine şi pui oala la fiert, la foc mic, preferabil pe o plită.