Peşte pane cu legume la cuptor

peste pane cu legume la cuptor jpeg

Să prepari câteva porţii de peşte pane nu este dificil şi este şi foarte gustos şi săţios. Ce mai aştepţi?

Ingrediente (4 porţii)

4 bucăţi file de peşte 2 cepe 2 ardei graşi roşii 1 ardei gras verde pătrunjel verde 1 lămâie 2 linguri pastă de tomate 1 ardei iute 100 ml vin alb 2 linguri ulei sare piper 4 linguri făină 2 ouă 2 linguri lapte ulei pentru prăjit Cum se prepară

Peştele se spală şi se usucă cu prosoape absorbante. Ouăle se bat cu laptele, cu sare şi piper. Fileurile se trec prin amestecul de ou, prin făină, se prăjesc şi se scot pe hârtie absorbantă.

Ardeii graşi şi ceapa se taie julien şi se călesc în două linguri de ulei. Se adaugă ardeiul iute tocat mărunt, vinul, pasta de tomate şi se lasă câteva minute pe foc. Se condimentează cu sare şi piper. Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşază 3/4 din amestecul de ardei, peştele şi deasupra ardeiul rămas. Se introduce vasul la cuptor pentru 15-20 de minute. Se ornează cu pătrunjel şi se serveşte cu felii de lămâie.