Piept de pui cu ţelină

Piept de pui cu ţelină jpeg

Poţi servi piept de pui cu ţelină la prânz sau la cină. Este un preparat delicios şi săţios. 

Pentru 3 porţii

Timp de preparare: 1h 20´

Dificultate: medie

Ingrediente

500 g piept de pui dezosat

300 g paste de orez

1 ceapă mare

1 ţelină mare

2 ardei

100 ml vin alb

2 linguri sos de soia

½ linguriţă praf de chilli picant

½ linguriţă praf de ghimbir

sare, după gust

piper, după gust

ulei

orez fiert

câteva fire pătrunjel

Mod de preparare

Pieptul de pui îl tai fâşii, îl condimentezi cu sos de soia şi piper şi-l pui la frigider câteva ore. Ulterior, îl pui într-o tigaie adâncă cu ulei încins. Adaugi ceapa tăiată cubuleţe şi laşi focul mic. După 10 minute, adaugi ţelina şi ardeii tăiate fâşii. Torni vinul alb şi condimntezi cu sare, piper, chilli şi ghimbir. Laşi mâncarea la foc mic 20 de minute sub capac. Fierbi pastele de orez conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le adaugi în tigaie. Mai laşi mâncarea la foc mic 7 minute.

Poţi servi mâncarea din piept de pui picant cu garnitură de orez fiert presărat cu pătrunjel tăiat.