O pizza simplă şi gustoasă, care ar putea fi chiar şi pe gustul celor care nu concep vreo masă fără carne.

Ingrediente pentru pizza cu roşii şi usturoi

Pentru aluat
10 g drojdie
1/2 linguriţă zahăr
100 ml apă călduţă
250 g făină
1 praf de sare
2 linguri ulei
1 lingură mălai pentru tapetat tava

Pentru umplutură
3 roşii mari
6 căţei de usturoi
sare
piper

Pentru sos
1/2 ceapă tăiată fin
4 linguri de ulei
2 linguri bulion
4 linguri apă
1 linguriţă busuioc
1/2 linguriţă oregano
sare
piper

Mod de preparare pizza cu roşii şi usturoi

Pentru blat, prepari maiaua din drojdie, zahăr, o lingură de făină şi două linguri de apă călduţă. Laşi la crescut. Amesteci făina cernută cu un praf de sare, maiaua, apa călduţă rămasă şi amesteci bine. Adaugi uleiul şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Laşi să crească într-un loc cald 30 de minute.

Pentru sos, căleşti ceapa în ulei, apoi adaugi bulionul, pui apa, sarea şi piperul, după gust. Fierbi 5 minute, apoi adaugi oregano şi busuiocul. Întinzi aluatul pe o suprafaţă plană tapetată cu mălai. Îl aşezi într-o tavă de copt rotundă antiaderentă. Torni sosul peste blat, îl întinzi cu o spatulă de silicon, presari roşiile tăiate cubuleţe şi apoi feliuţele de usturoi.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi introduci pizza la cuptor pentru 20 de minute. În momentul servirii, dacă vrei, ornezi pizza cu frunze de busuioc.

Loading...