Pizza cu salam şi caşcaval

pizza cu salam jpeg

Este poate cea mai simplă reţetă de pizza pe care o poţi prepara acasă. Cu siguranţă ai prin frigider câteva felii de salam şi o bucată de caşcaval. Tot ce-ţi mai rămâne să faci este să frămânţi aluatul.

De ce ai nevoie pentru pizza cu salam şi caşcaval

Pentru aluat

150 ml lapte

50 ml ulei de măsline

2 linguri zahăr

450 g făină

10 g drojdie

1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g caşcaval

100 g salam

200 g roşii pasate

oregano

Cum se prepară pizza cu salam şi caşcaval

Încălzeşti uşor laptele şi dizolvi într-o parte din el drojdia. O torni peste făina cernută, adaugi uleiul, sarea, zahărul, restul de lapte şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de degete. Îl laşi la crescut.

Întinzi o foaie nu foarte subţire din aluat, pe care o aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Pui roşiile pasate, nivelezi, presari caşcavalul ras şi pui din loc în loc felii de salam. Presari oregano şi dai tava la cuptor până când se rumeneşte pe margini blatul de pizza.

Sursa http://thefirst-taste.com

http://thefirst-taste.com