Pizza cu sos cremos de spanac şi anghinare

pizza cu sos cremos de spanac si anghinare jpeg

A fost o provocare să prepar această pizza cu sos cremos de spanac şi anghinare, dar, în final, am obţinut un rezultat desăvârşit cu care m-am putut lăuda în faţa prietenilor mei. Le-a plăcut atât de mult, încât în 10 minute nu mai era nici măcar o firimitură de pizza în tavă.

Pizza cu sos cremos de spanac şi anghinare - Ingrediente

Pentru aluat 2 căni făină sare drojdie cât o nucă 1 lingură ulei de măsline 3/4 sau 1 cană apă

Pentru sosul de spanac

225 g spanac îngheţat

1 lingură unt

1 căţel usturoi

120 g cremă de brânză

½ cană lapte

sare

Pentru umplutură

1 lingură ulei

½ cutie sau borcan de anghinare murată

fulgi de ardei iute

1 cană mozzarella răzuită

Pizza cu sos cremos de spanac şi anghinare - Mod de preparare

Prepari aluatul de cu seară. Într-un vas mare, amesteci făina, sarea şi drojdia. Amestecă uleiul de măsline cu 3/4 de cană de apă, apoi toarnă în vasul cu făină. Amestecă şi frământă un aluat lipicios. Adaugă 1-2 linguri (sau mai mult) de apă şi formezi o bilă din el. Acoperă aluatul şi lasă-l să stea la temperatura camerei pentru 12-18 ore.

Lasă spanacul să se dezgheţe şi sp se scurgă bine. Încingi cuptorul şi unge o tavă cu ulei, chiar şi pe pereţi.

Pentru a face sosul, pisează usturoiul şi pune-l într-o cratiţă mică împreună cu untul. Sotează 1-2 minute la flacără mică sau până când se înmoaie usturoiul. Adaugă crema de brânză, laptele şi sarea peste unt şi usturoi. Amestecă şi lasă la foc potrivit până când se topeşte crema de brânză în lapte şi se formează un sos mai dens (3-5 minute). În final, încorporezi spanacul scurs în sos şi ai grijă să nu se formeze cocoloaşe. Dai la o parte sosul de pe foc.

Foloseşte uleiul rămas în tigaie pentru a-ţi unge mâinile şi a lucra aluatul frământat. Apasă cu grijă şi aşază aluatul în tavă în mod egal.

Întinde crema de spanac peste aluat, acoperind şi pe margini. Scurge bine anghinarea murată, taie în bucăţi mari, şi presară apoi peste sosul cremos de spanac. Presară câţiva fulgi de ardei iute, dacă vrei. În final, presară mozzarella dată pe răzătoare.

Dă pizza la cuptor pentru 20-25 de minute sau până se rumeneşte pe margini.

sursa: http://www.budgetbytes.com/