Plăcintă americană cu dovlecei

placinta cu dovleac shutterstock 87564649 580x400 jpeg

Americanii adoră dovlecii, fie pentru sculptat înainte de Haloween, fie în faimoasele plăcinte americane cu dovlecei. Cultul lor pentru această legumă nu este unul greşit, deoarece dovlecelul conţine multe vitamine importante pentru corp. Dacă vrei cu adevărat o plăcintă bună să te lingi pe degete, încearcă această plăcintă americane cu dovlecei.

Ingrediente Plăcintă americană cu dovlecei:

Pentru aluat:

  • 250 de grame făină
  • 125 de grame unt
  • 1 ou
  • Un vârf de cuţit de sare
  • 70 de ml apă rece

Pentru umplutură:

  • 3 dovleci
  • 3 ouă
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 1 linguriţă de ghimbir
  • ½ linguriţă de nucşoară
  • ½ linguriţă de cardamom
  • 300 de ml smântână
  • 100 de grame zahăr brun
  • 50 de grame zahăr alb
  • 1linguriţă coajă de lămâie rasă

Mod de preparare Plăcintă americană cu dovlecei:

Dovleceii se taie în două, se curăţă de seminţe şi se aşază frumos într-o tavă la copt. Înainte de băga tava la cuptor, se pune o cană cu apă, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă circa o oră la cuptor să se călească bine.

Între timp se va prepara aluatul. Se foloseşte un castron mai mare în care se poate frământa aluatul. Se pune făina, untul rece tăiat bucăţi, un gălbenuş, praful de sare şi cei 70 de ml de apă. Apoi, se trece la frământat până se leagă compoziţia bine. Se pune în folie de plastic şi se bagă la frigider până se face umplutura.

Dovleceii se scot de la cuptor când sunt gata, se lasă la răcit complet şi se scoate miezul cu ajutorul unui linguri. Apoi, miezul se pisează bine cu furculiţa. Separat, într-un castron, se pun cele două tipuri de zahăr, coaja de lămâie, scorţişoara, nucşoara, cardamomul şi ghimbirul.

Ouăle se bat bine şi se adaugă în castron, când s-au omogenizat se adaugă şi dovleceii şi se amestecă intens. La final se încorporează şi smântâna.

Aluatul se scoate de la frigider şi se întinde pe o suprafaţa înfăinată. Se întinde o foaie de aceleaşi dimensiuni cu tava în care veţi face plăcinta. Tava se unge cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. Aluatul se pune în tavă şi se aranjează marginile cu grijă. Apoi, se toarnă umplutura de dovleac. Se pune apoi în cuptorul preîncălzit timp de o oră. Se lasă la răcit, se presară cu zahăr pudră şi se serveşte. Poftă bună!