Iată o reţetă simplă, pe care o poţi face atunci când ai foi de plăcintă din comerţ şi nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, frământând. În doar 35 de minute, delicioasa plăcintă este gata.

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă
450 g piersici fără sâmburi (sau alte fructe: prune, caise)
2 1/2 linguriţe zahăr
1 lingură amidon
2 linguriţe zeamă de lămâie
1 ou
1 lingură migdale (fulgi)
îngheţată de vanilie, pentru servire

Mod de preparare

Desfaci aluatul de plăcintă şi aşezi foaia într-o tavă cu hârtie de copt. Feliezi piersicile şi le combini cu 2 linguri de zahăr, amidonul şi zeama de lămâie într-un caastron.

Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Adaugi compoziţia de fructe în centrul foii de plăcintă, lăsând o margine de 5 cm neacoperită de piersici. Îndoi marginile foii de aluat peste umplutură, ca să acopere doar parţial fructele. Baţi oul şi ungi foaia cu o pensulă.

Presari plăcinta cu zahărul rămas. Dai tava la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumeneşte aluatul. Prăjeşti migalele într-o tigaie uscată şi le presari peste plăcintă. O serveşti caldă sau la temperatura camerei, alături de o cupă de îngheţată de vanilie.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Loading...