Însoţeşte o cană de ceai ori de cafea fierbinte cu o bucată din aceste plăcinţele cu brânză şi stafide.

Ingrediente pentru plăcinţele cu brânză şi stafide

Pentru aluat
40 g drojdie
100 g zahăr
250 ml lapte
75 g unt
600 g făină
1 praf de sare
1 pachet zahăr vanilat
2 ouă

Pentru umplutură
250 g brânză dulce
1 ou
150 g zahăr pudră
2 pliculeţe zahăr vanilat
zahăr pudră pentru decor
25 g unt topit

Mod de preparare plăcinţele cu brânză şi stafide

Amesteci şi frămânţi bine ingredientele pentru aluat, adăugând treptat untul topit până se încorporează. Laşi aluatul la dospit 40 de minute. Amesteci brânza scursă bine cu oul, zahărul pudră şi zahărul vanilat până devin cremă. Întinzi aluatul într-o foaie groasă de 5 mm şi tai pătrate de 10×10 cm. Pui câte o jumătate de lingură din crema de brânză şi formezi plăcinţele. Ungi o tavă cu unt, aşezi plăcinţelele, le ungi cu unt topit şi mai laşi să crească 15 minute. Introduci tava în cuptorul preîncălzit 20 de minute. Înainte de servire, le presari cu zahăr pudră.

Loading...