Portocale caramelizate – Un desert simplu şi delicios

portocale jpeg

Extrem de uşor de preparat, reţeta de portocale caramelizate este delicioasă.

Ingrediente

5-6 portocale mari

90 g zahăr

60 ml apă

1 linguriţă scorţişoară

2 linguri suc de portocale

Mod de preparare – Portocale caramelizate

Speli bine fructele, le cureţi de coajă şi le feliezi rondele. Într-un vas, amesteci apa cu zahărul şi sucul de portocale. Laşi să dea în clocot şi ţii pe foc 5-10 minute, până ce lichidul îşi schimbă uşor culoarea.

Aranjezi feliile de portocală într-o tavă şi le presari cu scorţişoara. Torni sosul de zahăr peste ele, până sunt acoperite în totalitate. Serveşti după ce s-au răcit puţin.

Sursa http://www.eatwell101.com

http://www.eatwell101.com