Prăjitură cu cremă de branză şi jeleu de pomelo, nelipsită de la ocaziile festive

prajitura cu crema si pomelo jpeg

Când ai poftă de ceva dulce ori aştepţi musafiri sau vrei să faci o surpriză celor dragi, te poţi inspira din această reţetă. Vei descoperi că prăjitură cu cremă şi pomelo este delicioasă şi ispititoare.

Ingrediente

Pentru blat

150 g unt 300 g biscuiţi de cacao

Pentru cremă

200 g smântână

300 g cremă de brânză

200 g iaurt

1 pliculeţ gelatină

150 g zahăr pudră

Pentru decor

1 pomelo

1 pliculeţ tort-gelee transparent

200 ml suc de pomelo

Preparare

Pentru blat, mixezi biscuiţii şi încorporezi untul. Blatul obţinut îl întinzi într-o tavă şi îl nivelezi.

Pentru cremă, pui iaurtul la scurs, mixezi smântâna până devine frişcă şi prepari gelatina conform indicaţiilor de pe plic. Separat, freci crema de brânză cu zahărul şi cu iaurtul, apoi încorporezi uşor frişca. În crema obţinută adaugi gelatina, o întinzi peste blat şi dai prăjitura la rece.

Cureţi pomelo de coajă, de pieliţe şi îl tai. Aşezi feliuţele peste crema întărită, prepari pliculeţul de tort-gelee conform indicaţiilor de pe ambalaj, îl combini cu sucul şi îl torni peste prăjitură. O ţii la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.

Foto: Profimedia