Combinaţia dintre fructe şi mac va fi mereu apreciată. Dacă mai adaugi un aluat dulce şi un strop de dragoste, rezultatul, adică o prăjitură cu mac şi pere, va fi delicios. Poţi folosi în locul perelor alte fructe, precum mere, caise sau gutui. Dacă vrei, după ce speli macul îl ţii în lapte, apoi îl adaugi în aluat.

Prăjitură cu mac şi pere - Ingrediente (1 tavă)

2-3 pere proaspete sau din compot
25 g unt
250 g zahăr pudră
5 ouă
250 g făină
5 linguri ulei
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt
150 ml lapte
200 g mac

Prăjitură cu mac şi pere - Mod de preparare

Într-un vas pui făina pe care o amesteci cu praful de copt. Speli macul în mai multe ape până când aceasta rămâne curată.
pasul 1

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă albuşurile. Adaugi în ploaie zahărul şi zahărul vanilat, amestecând continuu. Separat, amesteci uleiul, ca la maioneză, în gălbenuşuri, apoi încorporezi făina şi gălbenuşurile în albuşurile bătute spumă. Opreşti din aluatul rezultat o cană şi o laşi deoparte.
pasul 2

În aluatul din bol adaugi macul, amestecând continuu. Torni şi laptele, având grijă să se combine toate ingredientele. Ungi o tavă cu unt şi-o presari cu făină.
pasul 3

Torni în tavă aluatul cu mac, apoi aranjezi bucăţile de pere şi torni aluatul păstrat în cană. Nivelezi. Dai tava în cuptorul preîncălzit
30 de minute.
pasul 4

foto: Profimedia

Loading...