Prăjitură cu piersici şi cacao

prajitura cu piersici si cacao jpeg

În loc de piersici în compot, poţi folosi portocale, banane, ori chiar kiwi dacă vrei un gust mai acrişor. Eu am folosit piersici în compot şi s-a demonstrat a fi o alegere foarte bună. Am avut însă grijă să scurg fructele foarte bine pentru această prăjitură cu piersici şi cacao şi să însiropz bşatul cu zeamă de compot.

Prăjitură cu piersici şi cacao - Ingrediente (1 tavă)

5 ouă 4 linguri făină 100 g unt 2 linguri cacao 5 linguri zahăr 4 piersici din compot sau alte fructe 1 esenţă de rom

Prăjitură cu piersici şi cacao - Mod de preparare

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale, apoi baţi albuşurile spumă tare. Amesteci cu grijă cele două compoziţii şi adaugi făina, cacaua şi esenţa de rom, încorporând uşor, de jos în sus. Tai piersicile în jumătate şi le înlături sâmburii. Torni jumătate din compoziţia de cacao într-o tavă mai mică unsă şi tapetată şi aşezi jumătăţile de piersici cu partea bombată în jos, apoi torni peste ele aluatul rămas. Dai totul la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic.