Pulpe de pui în sos de lămâie la cuptor
O reţetă simplă şi foarte gustoasă, pulpele de pui în sos de lămâie te vor cuceri pe loc. Serveşte-le alături de o salată proaspătă şi îţi vei impresiona toţi musafirii. ;
- Timp total: 1h30
- Pregătire: 20 min
- Gătire: 1h10
- Categorie: fel principal
Ingrediente
8 pulpe de pui
1 lingură boia
3 linguri unt
3 căţei de usturoi, pisaţi
250 ml supă de pui
150 g smântână
50 g parmezan, ras
zeama de la 1 lămâie
1 linguriţă cimbru
450 g spanac
sare
piper
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Condimentezi pulpele de pui cu boiaua, sare şi piper, după gust. Topeşti 2 linguri de unt într-o tigaie. Rumeneşti puiul 2-3 minute, pe fiecare parte. Dai deoparte.
Topeşti untul rămas. Căleşti usturoiul 1-2 minute. Adaugi supa de pui, smântâna, parmezanul, zeama de lămâie şi cimbrul.
Amesteci bine până când sosul începe să fiarbă. Reduci focul şi combini cu spanacul. Mai ţii pe foc 3-4 minute. Întorci puiul în tigaie. Dai la cuptor aproximativ 30 de minute. Serveşti imediat.