Când ai nevoie de o garnitură simplă şi gustoasă, pe care să o serveşti alături de fripturi sau alte preparate cu carne, încearcă această salată de cartofi, după o reţetă clasică americană.

Salată de cartofi – Ingrediente

1 kg cartofi noi sau cartofi roşii
80 ml ulei
5 castraveciori acri sau alte murături
2 cepe franţuzeşti (şalote)
5 ridichi
20 g tarhon
20 g pătrunjel
20 g arpagic sau ceapă verde (plus mai mult, pentru decor)
3 linguri boabe de muştar
3 linguri oţet din mere
2 linguri muştar de Dijon
1 praf zahăr
sare
piper

Salată de cartofi – Mod de preparare

Fierbi cartofii în apă sărată, până când se înmoaie. Îi scoţi şi îi pui într-un bol cu apă cu gheaţă, ca să se răcească câteva minute, apoi îi scoţi şi îi usuci. Tai cartofii în jumătăţi sau în sferturi, în funcţie de cât de mari sau mici sunt şi îi pui într-un vas mare. Îi cureţi de coajă dacă e cazul.pas1
Tai fin castraveciorii sau murăturile, toci ceapa franţuzească şi feliezi ridichile. Toci verdeaţa şi arpagicul. Le adaugi în vasul cu cartofii.
pas2
Amesteci într-o cană uleiul, boabele de muştar, muştarul de Dijon, oţetul şi zahărul, până se omogenizează.
pas3
Torni jumătate din dressingul pentru salată peste cartofi şi amesteci. Guşti şi torni mai mult sos şi apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. La final, presari arpagic sau ceapă verde tocată, pentru a orna salata.
pas4
Sursa: kitchenstories.com

Loading...