Legumă de bază în timpul iernii, fasolea boabe este deosebit de hrănitoare şi de gustoasă, indiferent cum alegi să o prepari.

Ingrediente (2 porţii)

300 g fasole boabe albă şi colorată
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
1 ceapă roşie
1 tijă de ţelină
mărar verde

Pentru sos
2 linguri ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă muştar cu bobiţe
sare
piper

Preparare

Laşi fasolea la înmuiat, în apă rece, cu o seară înainte. Dacă sunt două sortimente, le pui în vase separate. A doua zi, strecori fasolea şi o fierbi, tot separat, pe culori, până când bobul este bine pătruns. Strecori apa şi pui fasolea în salatieră. Peste boabele de fasole, adaugi ardeii tăiaţi cuburi sau fâşii, ceapa şi tija de ţelină tăiate mărunt şi mărarul tocat fin. Separat, amesteci uleiul cu muştarul, cu zeama de lămâie, sare şi piper, după gust, şi torni peste salată. Amesteci cu grijă şi serveşti salata garnisită cu felii de lămâie şi cu crenguţe de mărar verde.

Loading...