Salata de icre de crap a lui Antim Ivireanul

17d229bd330a05b39c5f5c00ae4bb2a3 M jpeg

Salata de icre de crap ar putea fi... o banalitate. Asta dacă nu deschidem cartea cea veche a reţetelor, ţinută sub cheie de aur, ca un odor de preţ ce se găseşte. Dar înainte de a da reţeta, să-i dăm cuvântul unei preacinstite cocoane din lumea bună de altadată. Vom avea deopotrivă surpriza unei lecturi delicioase şi bucuria aflării unei reţete mănăstireşti, aşa cum se gătea ea cu veacuri şi veacuri în urmă. Mmm! Nimic mai savuros decât reţeta însoţită de povestea ei! Nu-i aşa? Să-i dăm drumul, dară, fără a mai întârzia vreo clipă, scoborându-ne în istoria bucatelor din inima Bucureştilor!

„Preafericirea Sa Antim Ivireanu, a lăsat cu legătoare de nesmintire veşnică, la ctitoria Sa Mănăstirea Antim, ca, de patru ori pe an egumenul aşezământului să se ducă cu plocon în deal, la preasfânta Mitropolie.

Şi ploconul era o oca de cafea şi o oca de zahăr, iar pentru cinstirea înaltelor feţe ale bisericii neamului, se ferchezuiau icre de crap pe platouri întinse şi argintate.

Pentru zece feţe bisericeşti se pregătesc la prima geană de lumină: 300 grame icre de crap, 500 ml ..............

Citeşte mai departe reţeta pentru delicioasa Salată de icre de crap a lui Antim Ivireanul

Salată de icre de crap a lui Antim Ivireanul