Salată Şuba

salata suba sfecla jpeg

Sfecla, această marginalizată legumă, poate fi preparată în fel şi chip. Iată şi un exemplu de aperitiv sau cină.

Ingrediente

1 sfeclă 2-3 morcovi 1-2 cartofi 2 ouă 1 batog ori alt peşte sărat (după preferinţă)

200 ml ulei

1 gălbenuş

1 lingură muştar

zeama de la 1/2 lămâie

1 praf de sare

Mod de preparare

Fierbi ouăle tari. Speli şi fierbi legumele, apoi le dai prin răzătoarea mare, pe rând, sfecla, cartofii şi morcovii. Faci maioneza într-un vas înalt. Pui gălbenuşul, muştarul şi sarea, mixezi aproape 1 minut şi adaugi apoi, în fir subţire, uleiul. Mixezi în continuare, până se îngroaşă şi, la final, adaugi şi zeama de lămâie. Dai la rece. Tai bucăţi batogul. Pe o farfurie întinsă, pui la bază un strat de peşte, apoi unul de morcovi şi continui cu cartofi şi sfeclă. Ornezi cu maioneză şi presari gălbenuşurile date prin răzătoare.