Scoici în sos de roşii (tensiune arterială)

scoici cu sos de rosii jpeg

Cu uşurinţă poţi transforma această reţetă într-una obişnuită. Pentru a curăţa scoicile, freacă-le cu o perie abrazivă sub jet de apă rece. Chiar înainte de a le prepara spulge-le „barba“. Nu găti scoicile care sunt sparte sau nu sunt perfect închise.

Ingrediente

1 linguriţă ulei de măsline 4 căţei de usturoi, pisaţi 6 roşii curăţate de coajă şi tocate 1 cană vin sec 1,5 kg scoici curăţate 2 linguriţe pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie cu capac la foc mic. Adaugi usturoiul şi laşi pe foc, amesteci, până devine auriu, cam 3 minute. Adaugi roşiile, dai focul mai mare şi amesteci pentru încă 1 minut. Torni vinul şi laşi să locotească. Apoi, pui scoicile, acoperi cu capac şi din când în când mai învârţi scoicile scuturând tigaia, până când se deschid scoicile, cam 3-4 minute. Dai la o parte orice scoică ce nu se deschide. Le transferi într-un vas pentru a le servi. Pui pe deasupra din sucul de roşii şi presari pătrunjel.