Şniţel în stil Wallis

snitel in stil wallis jpeg

Dacă vrei să prepari un şniţel altfel, iată o reţetă foarte gustoasă.

Ingrediente

4 bucăţi şniţel de porc (120 g fiecare) 4 felii şuncă de Praga 1 roşie 4 felii caşcaval sare piper condimente, după gust puţină făină 2 ouă 2 linguri ulei 2 lămâi pentru decor

Mod de preparare

Bucăţile de carne se bat bine cu ciocanul de şniţele până ajung la mărimea unei farfurii. Se aşază pe fiecare bucată de carne câte o felie de şuncă, una de caşcaval şi una de roşie. Se pliază ca un portofel, se fixează cu scobitori şi se condimentează, după gust. Se dau prin făină, se trec prin ou şi se prăjesc în ulei încins într-o tigaie antiadezivă circa 10 minute, la temperatură medie, întorcându-se de 2-4 ori până ce acestea au o culoare brun-aurie pe ambele părţi. Lămâile se taie felii şi se folosesc la decorarea şniţelului.