Nu ai mai gîtit niciodată o reţetă la fel de uşoară ca aceasta. Această supă-cremă de legume se face în 40 de minute şi este deliioasă! Nu uita să îţi prepari crutoanele acasă!

Supă-cremă de legume

 

Ingrediente

 
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei roşu
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 3 roşii
  • 2 căţei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1,5 l apă
  • 200 ml smântână vegetală
  • ½ linguriţă oregano uscat, opţional
  • sare şi piper
  • codiţe de ceapă verde, pentru decor
 

Mod de preparare

 
1 Cureţi cepele şi usturoiul, le mărunţeşti şi le căleşti în ulei până devin translucide. Cureţi şi speli restul legumelor şi le tai bucăţi potrivite. Le adaugi în oală şi completezi cu apă.
 
2 Când supa începe să clocotească, o fierbi sub capac, 25-30 de minute. Potriveşti gustul de sare şi piper, stingi focul şi adaugi smântâna vegetală. Dacă doreşti, poţi condimenta cu oregano uscat.
 
3 Pasezi cu un blender până obţii o cremă fină. Decorezi supa cu codiţe de ceapă verde.
Loading...