Supă cremă de ţelină

supa crema de telina jpeg

Supa cremă de ţelină se prepară repede şi are un gust aparte. Dacă nu ai preparat-o niciodată, e timpul să încerci această reţetă!

Ingrediente pentru supă cremă de ţelină

3-4 bucăţi de ţelină

2 cepe medii

2 cartofi tăiaţi cubuleţe

1 pahar lapte

sare, după gust

50 g unt

1 praf boia dulce

Cureţi ţelina şi ceapa, le tai şi le pui la fiert într-o oală cu 2 litri de apă, 30 de minute. Adaugi cartofii şi, după ce s-au înmuiat, treci printr-o sită legumele, păstrând o cană din apa în care au fiert.

Pui ţelina, cartofii şi ceapa din nou la fiert, adaugi zeama rămasă şi laptele încălzit în prealabil. Potriveşti gustul cu sare şi mai laşi pe foc să mai dea câteva clocote. La final, adaugi untul, amesteci şi presari boiaua. Serveşti supa caldă sau rece.