Supă de fasole albă cu paste (Fagioli)

1 shutterstock 1724496775 jpg jpeg

Fasolea este acel ingredient care te scoate din încurcătură ori de câte ori vrei să pregăteşti supe, ciorbe, feluri principale şi salate. E bogată în nutrimente şi îţi va menţine starea de saţietate pentru o perioadă mai lungă.

Ingrediente

1 conservă fasole albă (400 g)

200 g paste scurte (melcişori, ditali etc.)

1 l supă de legume sau apă

1 ceapă albă

1 tulpină ţelină

2 căţei de usturoi

¼ linguriţă chili pudră

1-2 foi de dafin 

2 lingură ulei

100 ml suc de roşii

1 linguriţă oregano uscat

parmezan ras, opţional

verdeaţă, pentru decor

sare

piper

Într-o cratiţă, încingi uleiul şi sotezi ceapa împreună cu usturoiul şi ţelina tăiate mărunt, la foc mic, 3 minute. Torni sucul de roşii, mai ţii un minut, apoi adaugi supa sau apa, foile de dafin, oregano, pudra de chili, fasolea scursă bine şi pastele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă sub capac, 20 de minute, amestecând ocazional, până când pastele şi legumele s-au înmuiat. Serveşti supa caldă cu pâine prăjită şi o decorezi cu verdeaţă proaspăt tocată şi, dacă doreşti, cu parmezan ras.

FOTO Shutterstock