Supă grecească de pui cu lămâie (Avgolemono)

1 shutterstock 1123146269 jpg jpeg

Un fruct versatil, care poate fi folosit atât în deserturi, cât şi în mâncăruri. În această supă, lămâia nu dă doar aromă, ci are rolul principal.

Ingrediente

450 g piept de pui, fără piele şi os

1 l supă de pui sau apă

100 g orez alb

1 ceapă

2 morcovi

3 linguri zeamă de lămâie

3 gălbenuşuti

2 linguri ulei de măsline

felii de lămâie, pentru decor

mărar, pentru decor

sare

piper

Încingi uleiul, sotezi ceapa tocată şi morcovii daţi prin răzătoarea mare, la foc mediu, 4-5 minute. Torni apa supa de pui, adaugi orezul şi îl laşi să fiarbă la foc mic, încă 5 minute după ce clocoteşte. Adaugi pieptul de pui tăiat bucăţi, asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi mai ţii pe foc 5-8 minute până ce carnea s-a înmuiat.

Baţi gălbenuşurile la temperatura camerei, torni zeama de lămâie, poi un polonic de supă, amestecând energic. Opreşti focul şi adaugi compoziţia de ouă, amestecând continuu. Serveşti imediat şi decorezi supa cu felii de lămâie şi cu mărar tocat.

FOTO Shutterstock