Tartă cu mere şi firimituri
Ispititoare, aromate şi crocante! Aşa pot fi descrise deserturile care au la bază aluatul clasic franţuzesc de tartă. Deşi poate părea sofisticată la prima vedere, tarta necesită puţine ingrediente pentru a fi delicioasă. Încearcă în această perioadă şi o delicioasă tartă cu mere şi firimituri.
Ingrediente
Pentru aluat
75 g unt 2 gălbenuşuri 2 linguri zahăr ½ linguriţă praf de copt 1 praf sare 220 g făină 2 linguri zeamă de lămâie untul pentru uns
Pentru umplutură
5 mere
1 lingură zeamă de lămâie
3 linguri zahăr
2 linguri unt
½ linguriţă scorţişoară
1 linguriţă zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru umplutură, cureţi merele de coajă şi seminţe, le tai cubuleţe, le amesteci cu zeama de lămâie, zahărul şi scorţişoara. Pui amestecul pe foc aproximativ 7 minute, până când merele devin uşor moi.
Pentru aluat, mixezi untul cu zahărul până devine cremos. Adaugi gălbenuşurile amestecate cu zeama de lămâie. Cerni făina împreună cu praful de copt şi sarea şi le adaugi în compoziţia cu unt. Din aluatul obţinut, 2/3 îl întinzi într-o tavă cu pereţi detaşabili unsă cu unt.
Cealaltă bucată de aluat o pui la congelator 15 minute. Peste aluatul din tavă pui merele, torni untul topit şi presari zahărul pudră. Peste tartă răzuieşti aluatul din congelator. Dai tarta la cuptor, la 180 °C, 35 de minute.
Foto: Profimedia