Tocăniţă de pui cu năut şi măsline

tocanita de pui cu naut si masline jpeg

Dacă vrei să testezi alte variante de tocăniţă de pui, reţeta pe care ţi-am pregătit-o astăzi este perfectă pentru tine. Încearcă şi vei vedea că este un preparat simplu, care combină în mod ingenios năutul cu alte legume.

Tocăniţă de pui cu năut şi măsline – Ingrediente

500 g roşii coapte 2 căţei de usturoi 1 ceapă 200 g măsline verzi şi negre ½ legătură pătrunjel proaspăt 400 g năut (de la conservă) 4 pulpe de pui ulei de măsline 1,5 litri apă 1-2 cubuleţe supă concentrată cu gust de pui 1 foaie de dafin 200 g cartofi noi, mici sare piper

Tocăniţă de pui cu năut şi măsline – Mod de preparare

Tai roşiile în jumătăţi, cureţi şi toci fin usturoiul, ceapa, scoţi sâmburii măslinelor, apoi toci pătrunjelul. Scurgi lichidul din conserva de năut.

Într-o cratiţă adâncă, rumeneşti pulpele în puţin ulei, scurgi excesul de grăsime, adaugi roşiile, apa, cubuleţele de supă concentrată şi usturoiul.

Fierbi la foc mic aproximativ 45 de minute şi adaugi apoi toate celelalte ingrediente. În continuare, fierbi la foc mic încă 30 de minute.

Înainte de servire, cureţi carnea de pe oase şi o pui iar în cratiţă, după ce dai la o parte şi pieliţa. Condimentezi, după gust, cu sare şi piper. Tocăniţa de pui poate fi servită cu sos de usturoi şi câteva felii de pâine cu crustă.

Sursa: www.jamieoliver.com