Tort cu mac şi ananas

tort cu crema de branza mac ananas jpeg

Vrei să te delectezi cu un desert răcoritor? Tortul cu ananas este perfect pentru zilele toride de vară. Iată ce uşor se prepară!

Ingrediente:

Pentru blat: 400 g biscuiţi cu cereale, 200 g unt, 1 lingură cacao, 1 lingură gelatină, 1 linguriţă coajă de lămâie

Pentru umplutură: 500 g brânză dulce de vaci, 150 g mac, 150 g zahăr, 3 gălbenuşuri, 1 pacheţel zahăr vanilat, 1 cutie compot de ananas cuburi, 400 ml frişcă, 2 linguri rom

Număr porţii: 4 Timp de preparare: 30 min Dificultate: mică

Mod de preparare:

Zdrobeşti biscuiţii, îi amesteci cu coajă de lămâie, unt, cacao şi gelatina topită în prealabil cu 3 linguri de apă călduţă. Torni compoziţia obţinută într-o formă de tort cu pereţii detaşabili, îmbrăcând şi pereţii formei. Laşi forma la rece aproximativ 1 h să se întărească blatul de biscuiţi.

Între timp, zdrobeşti brânza cu furculiţa, o freci cu zahăr, zahăr vanilat, cele 3 gălbenuşuri, adăugate pe rând, romul, macul râşnit şi frişca. Scurgi fructele de ananas de zeamă. Introduci umplutura de brânză în formă, punând şi ananas, apoi laşi tortul la rece 2-3 ore să se întărească bine. Îl serveşti decorat cu felii de ananas şi frunze de mentă.