Invită-ţi prietenii şi familia la o cafea sau la cină, pentru a vă bucura împreună de acest desert. Tortul are un blat pufos, cu multă coajă de lămâie şi o doză bună de afine negre. Acest blat vă va cuceri imediat, mai ales dacă alături veţi servi o ceaşcă de cafea bună.

Ingrediente (12 felii)

1 lămâie şi jumătate
5 ouă
1 plic zahăr vanilat
300 g zahăr
240 g unt
200 g făină
1 pachet praf de copt
300 g afine
125 g zahăr praf
sare

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Dai prin răzătoare lămâia şi păstrezi puţină coajă pentru decorarea tortului. Într-un bol mare de mixer, combini ouăle, zahărul vanilat, zahărul, un praf de sare şi puţină coajă de lămâie. Storci în bol puţină zeamă de lămâie şi amesteci cu un mixer electric (vertical sau manual) până când obţii o compoziţie ca o spumă.
pasul1
Într-o cratiţă mică, topeşti untul la foc mic. După ce s-a topit şi este călduţ (să nu aibă o temperatură prea ridicată), cu atenţie îl încorporezi în aluat.
pasul2
Păstrezi câteva afine pentru decorarea tortului. Foloseşti puţină făină pentru a acoperi afinele. Acum adaugi în aluat făina, praful de copt şi afinele date prin printr-un strat de făină. Amesteci cu mixerul până când ingredientele sunt bine încorporate.
pasul3
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă rotundă şi torni în ea aluatul. Baţi uşor cu tava în blatul de bucătărie, pentru a elibera bulele de aer din aluat. Pui tava de copt în cuptor şi o laşi aproximativ 1 oră şi 10 minute, la o temperatură mare, până când blatul tortului capătă o culoare aurie şi un miros plăcut. Laşi blatul să se răcească aproximativ 10 -15 minute, iar apoi muţi tortul pe un platou. Îl laşi să se răcească bine.
pasul4
Pentru glazură, baţi zahărul pudră şi sucul de la lămâia care ţi-a rămas. Întinzi glazura în mod egal peste blatul tortului. Decorezi cu câteva afine şi cu puţină coajă de lămâie.
pasul5
Sursa: kitchenstories.io.

Loading...