Turte pufoase la tigaie – Cea mai simplă reţetă

painici la tigaie jpeg

Uită de lipiile din comerţ şi pregăteşte acasă o reţetă apetisantă de pâinici pufoase la tigaie.

Ingrediente

1 linguriţă zahăr

100 ml apă călduţă

7 g drojdie uscată activă

300 g făină

100 g iaurt

1 lingură ulei

3 linguri unt, topit

pătrunjel tocat, după gust

Mod de preparare – Pâinici pufoase la tigaie

Într-un bol, amesteci apa cu zahărul, drojdia şi baţi uşor compoziţia cu un tel. Laşi deoparte 15 minute. Presari făina pe o suprafaţă plană şi pui în mijlocul ei iaurtul şi uleiul. Adaugi drojdia şi începi să frămânţi aluatul până se strânge într-o bilă.

Acoperi şi laşi să crească o oră. Îl tai în bucăţi potrivite pe care le întinzi cu ajutorul sucitorului în forme aproximativ circulare. Le rumeneşti pe rând într-o tigaie unsă cu puţin ulei, până devin aurii. Când sunt gata, le ungi cu unt şi le presari cu pătrunjel.

Sursa https://rasamalaysia.com

https://rasamalaysia.com