Varză cu carne şi piure

3 shutterstock 152337425 jpg jpeg

Deşi ar putea să pară o combinaţie cel puţin ciudată, această reţetă e delicioasă şi poate fi gătită de oricine.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc tocată
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • ½ cană vin alb sec
  • piper, după gust
  • 1 lingură bulion
  • 1 praf de sare
  • 1 varză mică murată
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 linguri bulion

Pentru piureul de cartofi:

  • 500 g cartofi albi
  • 50 g unt
  • lapte
  • sare

Mod de preparare:

Încingi uleiul, pui ceapa tăiată fin, o căleşti câteva minute, amesteci şi răstorni carnea. O ţii până se albeşte, presari piperul şi sarea şi adaugi bulion. O laşi alte 10 minute şi torni vinul. O fierbi acoperit până când este făcută. O dai deoparte.

Pui cartofii la fiert, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi. Când s-au înmuiat îi faci piure cu untul, lapte şi cu sare, după gust.

Tai varza fideluţă şi o storci. Încingi uleiul, pui ceapa tăiată fin, o ţii până devine translucidă, pui morcovul ras, piper, după gust şi adaugi varza. O laşi la fiert până este gata.

Aşezi pe fundul unei tăvi carnea, varza şi piureul de cartofi. Dai la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute. O serveşti, dacă vrei, presărată cu piper proaspăt măcinat.