Împătimiţii de cafea vor adora acest cheesecake cu glazură de ciocolată şi aromă din licoarea lor preferată, care nu va ramâne prea mult în farfurii.

Ingrediente

Pentru blat
250 g biscuiţi de ciocolată sfărâmaţi
2 linguri zahăr
4 linguri unt, topit

Pentru cremă
60 g smântână dulce
2 ½ linguri pudră de espresso
1,3 kg cremă de brânză
230 g smântână pentru frişcă
5 ouă
1 praf de sare
1 lingură esenţă de vanilie
300 g zahăr

Pentru glazură
100 g ciocolată cu lapte, bucăţele
2 linguri miere
80 g smântână

 Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Pentru blat, amesteci într-un bol biscuiţii cu zahărul şi untul. Aşezi compoziţia la baza unei tăvi de prăjituri, presând-o uşor.Dai la cuptor, aproximativ 10-15 minute. Laşi la răcit.

Pentru cremă, dai smântâna pe foc într-un vas, până aproape să dea în clocot, la foc mediu. Amesteci cu pudra de cafea, apoi laşi la răcit la temperatura camerei. Dai la blender crema de brânză împreună cu smântâna pentru frişcă, zahărul şi amestecul cu pudra de cafea. Încorporezi pe rând ouăle, apoi combini cu esenţa de vanilie şi praful de sare. Torni amestecul în tavă. Dai la cuptor în jur de 1 oră, 1 oră şi jumătate. Laşi la răcit complet.

Pentru glazură, încălzeşti mierea cu smântâna, la foc mediu. Laşi să dea în clocot, apoi torni peste ciocolată. Amesteci până obţii o compoziţie omogenă. Torni uniform peste prăjitură.

Sursa https://www.purewow.com

Loading...