Chifteluţe vegetale cu brânză feta şi sos de rodie

1 38022267 2168440316517007 6968000957862903808 o jpg jpeg

O reţetă cu legume şi brânză de la cititoarea nooastră;Nemeth Carmen. Ne asigură că sunt delicioase şi ne provoacă să le pregătim şi noi. 

  • Porții: 4
  • Timp total: 1H
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

2 vinete mici sau un pachet de vinete congelate

1 dovlecel

400 g legume congelate mix amestec 

100 g brânză feta

100 g caş 

2 ouă

1 ceapă mică

Sare

piper măcinat

pătrunjel

2 linguri făină

5 linguri pesmet

ulei pentru prajit

Pentru sos :

1 rodie 

2 linguri făină

sare

2 linguri zahăr, 

Mod de preparare

Coci vinetele,  le scurg şi le toci.Dovlecelul curăţat şi scobit îl dai pe răzătoare, îl sărezi şi îl laşi până se scurge zeama.Legumele congelate le fierbi 10 minute  le-am toci mărunt.

Vinetele cu dovlecelul stors bine de apă şi legumele fierte se amestecă. Se pune brânza şi caşul date pe răzătoare, ouăle, vinetele, verdeaţ, ceapa, sare şi piper, făină şi pesmet.

Amestecă  bine ingredientele cu mâinile înmuiate în apă şi formaeazîă chifteluţele pe care le pui la prăjit în ulei încins , la foc potrivit,nici mic ca să iasă uleioase, nici mare ca să se ardă şi să rămână nefăcute la mijloc.

Pentru sosul de rodie fierbe seminţele de rodie în 100 ml apă 5 minute. Strecoară zeama,

Siropul îl pui înapoi pe foc şi îl îngroşi cu cele două linguri de făină amestecată cu puţină apă. Lasă-l să dea câteva clocote, am pus sare şi zahăr după gust.